Home Covoare Cisnadie
Covoare Cisnadie
Covoare Cisnadie PDF Imprimare Email
Covoare Cisnadie
Scris de admin   
Joi, 07 Aprilie 2011 12:48

In 1874 a fost atestata fabrica de covoare de la Cisnadie, de langa Sibiu. Fabrica confectiona covoare lucrate integral din lana, covoare lucrate manual sau la razboi, covoare traditionale si covoare moderne. Covoarele de la Cisnadie, foarte competitive din punct de vedere al calitatii, fiind in competitie cu marii producatori pe plan mondial, 90% din productia de covoare a fabricii fiind destinata exportului in Statele Unite ale Americii.

Din pacate, fabrica de la Cisnadie a fost nevoita sa isi inchida portile in 2010 ca urmare a crizei economice careia nu a reusit sa ii faca fata, chiar si cu exporturile masive catre America. Cisnadie era unul dintre cei mai mari comercianti si producatori de covoare la nivel mondial dar in 2010 pentru a-si putea plati numeroasele datorii au scos la vanzare minunate covoare persane, lucrate manual, la numai 25% din pretul original.

Modelele produse de fabrica de la Cisnadie erau modele de covoare taranesti traditionale, clasice si moderne, diverse combinatii coloristice si o gama foarte larga de dimensiuni. Exista pekin chinezesc, kazak rusesc, kelim caucazian si exponate oricginale Covtex-Cisnadie.

In continuare se pot gasi covoarele marca Cisnadie pe internet, pe site-urile de vanzari-cumparari, covoare noi sau second-hand, la magazinele care au ramas cu stocuri sau la depozitele din Bucuresti si din tara ale fabricii. In lipsa covoarelor de la fabrica de la Cisnadie, ne putem multumi doar cu covoare fabricate in orasul Cisnadie, cum ar fi cele produse de StilCarpet,o firma din Cisnadie care a rezistat crizei economice.

Ultima actualizare în Joi, 16 Iunie 2011 08:56
 


Sondaje

Ce fel de covoare preferati?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com