Home Covoare lana
Covoare lana
Covoare lana PDF Imprimare Email
Covoare lana
Scris de admin   
Joi, 07 Aprilie 2011 14:21

Lana folosita la teserea covoarelor de lana poate fi de doua feluri, lana moarta sau lana vie. Lana moarta este cea care este colectata dupa ce oaia a fost sacrificata, atunci lana nu este foarte flexibila si moale deoarece ii lipsesc uleiurile naturale. Cea mai buna lana este cea vie, cea care provine din tunderea sezoniera a oilor, aceasta este mult mai moale si mai placuta la atingere, simplificand lucrul.

Pentru manufacturarea covoarelor din lana se poate folosi urzeala din lana, din bumbac sau din matase.

Covoarele romanesti traditionale, covoare taranesti mai exact, sunt covoare tesute din lana pe urzeala de lana, in Basarabia covoarele sunt brodate cu o tehnica asemanatoare celei folosite la goblen, lana este spalata, uscata si vopsita cu culori naturale.

Covoarele de lana sunt vestite pentru frumusetea si durata lor de viata, cunoscandu-se faptul ca sunt la fel de rezistente, daca nu chiar mai rezistente decat covoarele din materiale moderne, facute cu ultima tehnologie.

Altfel de covoare decat covoarele din Basarabia care sunt vestite si foarte bine cunoscute sunt covoarele Bukhara (Turkmen ), din Asia Centrala, covoarele din Azerbaijan, covoarele din Spania, covoarele turcesti si covoarele persane din Iranul de astazi, covoarele armene si chinezesti, cunoscute si apreciate sunt si covoarele frantuzesti si cele englezesti. Toate aceste tipuri de covoare, fiecare diferite ca stil si ca maniera de abordare sunt tesute din lana.

Ultima actualizare în Joi, 16 Iunie 2011 09:54
 


Sondaje

Ce fel de covoare preferati?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com